هیپوسپادیاس/ اپی سپادیاس

هیپوسپادیاس/ اپی سپادیاس

در حالت نرمال مجرای ادرای در سر آلت باز می شود در صورتیکه این مجرا در زیر آلت باز شود به آن هیپوسپادیاس و اگر در روی آلت باز شود به آن اپی سپادیاس گفته می شود. این مجرای غیر طبیعی می تواند بسیار نزدیک به محل طبیعی باشد که ظاهر تقریبا نرمال دارد و یا اینکه در هر جایی از آلت و حتی نزیک به کیسه بیضه باز شود که ظاهری غیر طبیعی ایجاد می کند. این ظاهر غیر طبیعی می تواند به تشخیص کمک کند اما در مواردی که بسیار نزدیک به آلت است تشخیص کمی سخت می شود. به علاوه ادرار از محلی غیر طبیعی خارج می شود. گاهی هم هیپوسپادیاس با انحراف آلت همراه است که به آن کوردی می گویند. علت اصلی ایجاد این مشکل مشخص نیست اما عواملی مانند ژنتیک، محیط و هورمون ها موثر هستند

 

pic8

 

  • علائم

گاهی هیپوسپادیاس خفیف است و علامتی ایجاد نمی کند اما باید توجه داشت که پوست محل ختنه کامل نیست.  گاهی ممکن است کودک از جریان غیر طبیعی ادرار و یا عدم توانایی کنترل آن شکایت داشته باشد. با بزرگ شدن کودک آلت به صورت خمیده رشد می کند که مشکلاتی را برای آینده کودک ایجاد می کند.

  • درمان

تنها راه درمان آن جراحی است. به طوری که مجرای ادرار را در محل طبیعی خودکه در سر آلت است قرار داده و با پوست محل ختنه آن را ترمیم می کنند. بسته به فاصله مجرای ادرای تا نوک آلت ممکن است یک تا چندین مرحله عمل جراحی نیاز باشد.

اغلب جراحی هیپوسپادیاس موفقیت آمیز است. یکی از عوارض بعد از عمل، به وجود آمدن راه ارتباطی غیر طبیعی از مجرای ادراری به پوست است که به آن فیستول می گویند. و ادرار از این فیستول از سطح پوست نشت داشته باشد.

باید توجه داشت که در صورت کامل نبودن پوست محل ختنه از ختنه کردن کودک اجتناب گردد زیرا از پوست این ناحیه جهت ترمیم استفاده می شود. به علاوه ممکن است تا چندین ماه از محل قبلی ادارد نشت داشته باشد که طبیعی است و تا حدود شش ماه به تدریج بسته می شود. در صورت تداوم آن بعد از 6 ماه و نیز به وجود آمدن فیستول یک جراحی ترمیمی دیگر مورد نیاز است.